Over ons

‘t Kennishuys is een eigentijdse uitgeverij van kwalitatieve islamitische boeken van gerenommeerde schrijvers in het Nederlands. Van authentieke en klassieke tot hedendaagse boeken.

Ons verhaal

Dromen, denken, drukken

Over de islam wordt heel veel gezegd en geschreven. Maar waar zijn de stemmen van de mensen die écht iets te vertellen hebben, die écht kennis van zaken hebben? Waar blijven boeken die boeien, boeken die ertoe doen? Vanuit deze leemte onstond onze droom. Een droom die werkelijkheid is geworden en ’t Kennishuys is gaan heten. Jouw uitgeverij voor islamitische boeken.

Onze aanpak

Zorgvuldig en betrouwbaar

’t Kennishuys geeft kwalitatieve islamgerelateerde boeken uit die vertaald zijn van het Arabisch naar het Nederlands. Daarnaast worden ook boeken uitgeven van gerespecteerde schrijvers uit Nederland en België. De boeken van ’t Kennishuys staan synoniem aan kwaliteit. Het zijn betrouwbare boeken die met een zorgvuldige aanpak tot stand zijn gekomen.

Ons team

Veelzijdige expertise

Aan de droom van ’t Kennishuys werkt een divers samengesteld team met een brede expertise. De teamleden zijn zwaargewichten met gedegen en veelzijdige islamkennis: van imams, professoren tot docenten in verschillende hogescholen en (islamitische) universiteiten. Deze specialisten leven lange tijd in Nederland of België, of zijn er in sommige gevallen geboren, en hebben voelsprieten ontwikkeld om de maatschappij te begrijpen. Want, om het thuisgevoel te geven, zal ’t Kennishuys de context moeten snappen.

Recensies

“Ik heb een zwak voor de boeken van ’t Kennishuys. Deze jonge uitgeverij schoot enkele jaren geleden vliegensvlug uit de startblokken in de Haagsche Schilderswijk, met het briljante boek Begin van de Leiding van Imam Al Ghazali. Vervolgens kozen de uitgevers voor verdere diversiteit met Al Buti’s Liefde in de Qur’an, een kinderboek over Imam Malik en het geweldige, malikitische meesterwerk van jurisprudentie, Arrisala (althans: het eerste volume handelt over geloofsleer). Er wordt een behoorlijk hoogwaardige serie islamitische naslagwerken neergezet, zowel licht als zwaar, en nu is er dus Schip der redding van sheikh Salim ibn Sumayr al Hadrami: een shafi’itische handleiding voor de dagelijkse praxis van de moslim.”

Noureddine Steenvoorden, wijblijvenhier.nl

“Toen ik net was bekeerd in 1995 was er nauwelijks een goed boek verkrijgbaar. Tien jaar later waren er teveel slecht vertaalde boeken verkrijgbaar en nu sinds een paar jaar eindelijk boeken op niveau alhamdulillah [bij ’t Kennishuys].”

Ustadh Zakariya Bosmans