Een verscheidenheid aan boeken

’t Kennishuys geeft boeken uit op verschillende gebieden. Denk hierbij aan geschiedenis, theologie, jurisprudentie, geloofsleer, Qur’anwetenschappen, kinderboeken, Arabische taal en veel meer. De boeken zijn ook van verschillende niveaus: basis- en introductieboeken voor beginners, verdiepende boeken en boeken voor studie en specialisten.

Over 't Kennishuys

  • “ik heb een zwak voor de boeken van ’t Kennishuys. Deze jonge uitgeverij schoot enkele jaren geleden vliegensvlug uit de startblokken in de Haagsche Schilderswijk, met het briljante boek  Begin van de Leiding van Imam Al Ghazali. Vervolgens kozen de uitgevers voor verdere diversiteit met Al Buti’s Liefde in de Qur’an, een kinderboek over Imam Malik en het geweldige, malikitische meesterwerk van jurisprudentie, Arrisala (althans: het eerste volume handelt over geloofsleer). Er wordt een behoorlijk hoogwaardige serie islamitische naslagwerken neergezet, zowel licht als zwaar, en nu is er dus Schip der redding van sheikh Salim ibn Sumayr al Hadrami: een shafi’itische handleiding voor de dagelijkse praxis van de moslim.”

    Noureddine Steenvoorden, wijblijvenhier.nl

  • “Toen ik net was bekeerd in 1995 was er nauwelijks een goed boek verkrijgbaar. Tien jaar later waren er teveel slecht vertaalde boeken verkrijgbaar en nu sinds een paar jaar eindelijk boeken op niveau alhamdulillah [bij ’t Kennishuys].”

    Ustadh Zakariya Bosmans