Een verscheidenheid aan boeken

’t Kennishuys geeft boeken uit op verschillende gebieden. Denk hierbij aan geschiedenis, theologie, jurisprudentie, geloofsleer, Qur’anwetenschappen, kinderboeken, Arabische taal en veel meer. De boeken zijn ook van verschillende niveaus: basis- en introductieboeken voor beginners, verdiepende boeken en boeken voor studie en specialisten.

 

EEN PRAKTISCHE HANDBOEK

“Begin van de leiding” is een praktisch handboek voor het zuiveren van de ziel. Imam Abu Hamid Al Ghazali, drager van de titel “Bewijs van de islam”, schreef boeken over theologie, filosofie, jurisprudentie en neemt in dit boek de rol van opvoeder.

Niets is zo belangrijk en zo moeilijk als zielszuivering. In dit boek geeft Al Ghazali op een bondige en praktische wijze de lezer handvaten om de ziel te zuiveren. Dit boek combineert het innerlijke met het uitwendige aspect van de religie. Het is opgebouwd uit een deel over daden van gehoorzaamheid en een deel over het vermijden van zondes. Ook behandelt dit boek de etiquette van het dagelijkse leven en geeft het aanwijzingen hoe de moslim zijn leven dient in te richten, elk uur van de dag.

 

Over 't Kennishuys

  • “ik heb een zwak voor de boeken van ’t Kennishuys. Deze jonge uitgeverij schoot enkele jaren geleden vliegensvlug uit de startblokken in de Haagsche Schilderswijk, met het briljante boek  Begin van de Leiding van Imam Al Ghazali. Vervolgens kozen de uitgevers voor verdere diversiteit met Al Buti’s Liefde in de Qur’an, een kinderboek over Imam Malik en het geweldige, malikitische meesterwerk van jurisprudentie, Arrisala (althans: het eerste volume handelt over geloofsleer). Er wordt een behoorlijk hoogwaardige serie islamitische naslagwerken neergezet, zowel licht als zwaar, en nu is er dus Schip der redding van sheikh Salim ibn Sumayr al Hadrami: een shafi’itische handleiding voor de dagelijkse praxis van de moslim.”

    Noureddine Steenvoorden, wijblijvenhier.nl

  • “Toen ik net was bekeerd in 1995 was er nauwelijks een goed boek verkrijgbaar. Tien jaar later waren er teveel slecht vertaalde boeken verkrijgbaar en nu sinds een paar jaar eindelijk boeken op niveau alhamdulillah [bij ’t Kennishuys].”

    Ustadh Zakariya Bosmans