Boek Islamitisch Trouwen Imam Azzedine Karrat

Islamitisch Trouwen van Azzedine Karrat

Met dank aan Allah presenteren wij onze nieuwe publicatie Islamitisch Trouwen. Een inspirerend boek van auteur imam Azzedine Karrat over het hoe & waarom van een moslimhuwelijk.

Waarom dit boek?
Voor moslims is het huwelijk de helft van het geloof. Je tekent namelijk een bijzonder contract met elkaar. Kennis over het huwelijk is daarom onmisbaar. Imam Karrat vertelt hierover:

“Er zijn maar liefst 146 verzen in de Koran die gaan over het huwelijk en het gezin. En ongeveer een derde van de plichtenleer (fiqh) is toegewijd aan familiezaken. De islamitische bronnen bieden dus voldoende handvatten om het huwelijk tot een succes te brengen. Het is aan ons om die kennis op te doen.”

Waar gaat het boek over?
In dit boek geeft imam Karrat antwoorden op vragen als:

  • Welke rol speelt het huwelijk in je leven?
  • Hoe vind je een geschikte huwelijkspartner?
  • Hoe zet je Allah centraal in je huwelijk?
  • Wat kun je doen als je huwelijk in ‘zwaar weer’ komt?
  • Wanneer kan een scheiding de beste ‘oplossing’ zijn?

Islamitisch Trouwen is een prettig leesbaar boek waarin de auteur de reis naar het huwelijk onderbouwt met verzen uit de Koran, overleveringen van de Profeet Mohammed (vzmh) en kennis en wijsheden van geleerden. Het is een leerzaam boek voor mensen die de reis naar het huwelijk nog moeten maken én voor mensen die deze reis reeds zijn ingetreden.

Over de auteur
Imam Azzedine Karrat memoriseerde op jonge leeftijd de Koran, studeerde op traditionele wijze islamwetenschappen bij verschillende imams en heeft een Bachelor in Islamitische Theologie en Master in Islamitische Geestelijke Verzorging. Van 2013 tot 2019 werkte hij als hoofdimam in een van de grootste moskeeën van Nederland. Op dit moment is imam Karrat verbonden aan de Universiteit van Leiden en doet hij een promotieonderzoek over de vorming van imams in Nederland. Als imam heeft Karrat veel mensen begeleid op het gebied van trouwen, huwelijksleven en scheiden. Het is deze combinatie van theorie en praktijk die hem in staat stelde om dit boek over islamitisch trouwen samen te stellen.

Wil je weten hoe imam Azzedine zijn ouders vertelde met wie hij wilde trouwen? Ga hier naar het boek en klik op “inkijken” om zijn persoonlijke trouwverhaal te lezen.

Boek Islamitisch Trouwen Imam Azzedine Karrat