3 nieuwe boeken: Hanafi, Maliki & Hadith!

Drie nieuwe titels: Hanafi, Maliki & Hadith

Om ervoor te zorgen dat je de Ramadan optimaal kunt benutten, heeft ’t Kennishuys de afgelopen weken flink gas gegeven. Met resultaat, walhamdulillah. Drie nieuwe hoogstaande titels die met het begin van de Ramadan verschijnen. Twee boeken uit onze fiqh-serie in de Hanafi- en Maliki-wetschool en een Hadith-boek. Hiermee slaan we een nieuwe bladzijde openen in de islamitische geschiedenis van Nederland en België!

Het uitgeven van dit soort kennisboeken is één van de voornaamste redenen waarom we drie jaar geleden ’t Kennishuys hebben opgericht. Namelijk, het toegankelijk maken van kennis om ons geloof beter te begrijpen. De Boodschapper van Allah, moge Allah hem zegenen en vrede schenken, zei:

مَنْ يُرِدِ اللَّهُ بِهِ خَيْرًا يُفَقِّهْهُ فِي الدِّينِ.

“Wanneer Allah het goede wil voor een persoon,
dan schenkt hij hem begrip van de religie.”

Voorverkoop gestart

De voorverkoop van deze drie boeken is gestart. Plaats dit weekend nog je bestelling en je hebt rond 29 mei de boeken in huis! Lees onderstaand meer over deze boeken en deel dit heugelijk nieuws met je omgeving.


‘Umdat al ahkam!

Eén van de nieuwe titels dat deze maand verschijnt, is Fundering der wetgevingen, oftewel “‘Umdat al ahkam”. De auteur van dit werk is Abdulghaniy Al Maqdisi, hij leefde van 541 tot 600 Hijri. Fundering der wetgevingen is een immens populair en klassiek Hadith-boek. Deze Hadith-collectie omvat een kleine 450 overleveringen die gaan over aanbiddingen. In deze uitgave is het volledige hoofdstuk over het vasten vertaald en uitgelegd. Met dit boek maakt de lezer niet alleen kennis met de overleveringen (ahadith) die gaan over het vasten, maar ook met de overleveraars (ruwat) van authentieke overleveringen. Lees hier meer over dit boek.


Boek Maliki-wetschool

Na Schip der redding (in de Shafi’i-wetschool) is Pilaren van de islam het volgende boek uit onze fiqh-serie. Pilaren van de islam is een klassiek werk binnen de Maliki-wetschool, één van de twee grootste wetscholen in Nederland en België. Dit boek zet op een gestructureerde wijze de vijf pilaren van de islam uiteen, van de geloofsgetuigenis tot en met de bedevaart. De auteur is van dit boek is de bekende Maliki-geleerde Al Qadi ‘Iyad, over wie geleerden zeiden: “Ware het niet ‘Iyad, dan was Marokko onbekend gebleven”. Lees hiermeer over deze klassieker binnen de Maliki-wetschool.


Boek Hanafi-wetschool

Een ander boek uit onze fiqh-serie, en die ook deze maand verschijnt, is Vereenvoudigde fiqh. Een werk volgens de Hanafi-madhab, de grootste wetschool van de wereld en die opgericht is door al imam al a’dham Abu Hanifa Annu’man, moge Allah tevreden over hem zijn.

De Arabische titel van dit boek is “Al fiqh al muyassar” en is gebaseerd op het klassieke en bekende Hanafi-fiqhboek “Nur al idah” van imam Asshurunbulali. Vereenvoudigde fiqh geeft op een gestructureerde wijze antwoord op de basale vraag: hoe voer ik de pilaren van mijn geloof uit? Lees hier meer over dit prachtwerk.


Slim bestellen

Hoe meer boeken je bestelt, hoe lager de verzendkosten. Houd dit in je achterhoofd als je zo onze boekenpagina bezoekt. Bij twee boeken betaal je € 2,99 en bij 3 of meer boeken betaal je maar € 1,99

Blij met dit nieuws? Deel het met anderen.

وشكراً