Oud-PVV’er Joram van Klaveren is moslim geworden

Ooit was Joram van Klaveren de rechterhand van Geert Wilders en bestreed hij de islam. Nu is hij moslim geworden en heeft hier een boek over geschreven, met als titel: Afvallige. Het boek is uitgegeven door ’t Kennishuys en vanaf vandaag te verkrijgen (via www.kennishuys.com).

De kentering van islamcriticus naar moslim begon toen Van Klaveren een kritisch boek wilde schrijven over de islam. “Gedurende dat schrijven stuitte ik op steeds meer zaken die mijn visie op de islam deden wankelen.”

Van Klaveren werd landelijk bekend als Tweede Kamerlid voor de PVV. Voor de partij van Geert Wilders was hij woordvoerder islam en integratie en liet hij zich gelden als fervent islamcriticus. Hij verliet de PVV in 2014 maar bleef zich mengen in het publieke debat, onder andere als commentator voor het Radio 1-programma Dit Is De Dag.

Voor ’t Kennishuys is deze publicatie een belangrijke verrijking van hun aanbod aan boeken over de islam. “Met dit boek hopen we een bijdrage te leveren aan het wegnemen van de vele misvattingen die bestaan over de islam en aan het voorkomen van polarisatie binnen onze maatschappij,” aldus Mohamed Ben Hammouch (voorzitter van ’t Kennishuys).

Als voorproef op het boek: luister vanavond om 18:30 naar Joram van Klaveren bij Dit Is De Dag (NPO Radio 1) en kijk om 22:50 naar NieuwLicht op NPO2.