PERSBERICHT: “Oorlog begint in de hoofden”

Oorlog begint in de gedachten van mensen

In de hoofden, daar begint het. Want met een ideologisch verhaal worden moslimjongeren gerekruteerd en mensen gedood. Of het nou ISIS, Al Qaida of straks wat anders heet: het gedachtegoed van deze organisaties dient daarom vernietigd te worden. Een vernietiging door inhoud, en door geleerden met kennis van zaken. Het is immers de islam, de Qur’an, de Profetische overleveringen die ze misbruiken om hun vernietigende gedachten en vreselijke daden te legitimeren. En ondanks dat ISIS nu in Syrië fysiek verslagen lijkt te zijn, blijft de vraag waar het gedachtegoed opnieuw tot ontploffing zal komen. Wat gaan de Nederlandse en Belgische terugkeerders doen? Ze komen terug met lege handen maar niet met lege hoofden.

Vandaag verschijnt het boek Weerlegging van ISIS waarin de gedachten achter ISIS worden ontmaskerd. De auteur is shaykh Muhammad Al-Yaqoubi. Het boek is tot stand gekomen omdat er een grote behoefte is aan inhoudelijke weerlegging van het gedachtegoed van terreurorganisaties als ISIS. Het boek geeft inzicht in hoe deze groeperingen de islam misbruiken, hoe de ideologie van terroristen te bestrijden is en hoe radicalisering van jongeren voorkomen kan worden.

Inhoudelijk antwoord van shaykh Al-Yaqoubi

“De afgelopen maanden hebben we uit gesprekken met sleutelfiguren in Nederland en België geconstateerd dat er een grote behoefte is aan een inhoudelijk discours tegen dit gedachtegoed. En om deze levensgevaarlijke leegte te vullen, hebben we besloten ons steentje bij te dragen en een boek hierover uit te geven. Een boek waarmee het extreme gedachtegoed wordt blootgesteld, weerlegd en met de grond gelijkgemaakt. Met keiharde authentieke bewijzen uit de Qur’an en de Sunna die een moslim niet naast zich neer kan leggen. De eerste reacties van experts zijn overweldigend en bevestigen het nut en noodzaak van soortgelijke boeken.”, vertelt Mohamed Ben Hammouch, oprichter van uitgeverij ’t Kennishuys die het boek heeft uitgebracht.

In Weerlegging van ISIS presenteert shaykh Muhammad Al-Yaqoubi een grondige weerlegging van de opvattingen en misdaden van ISIS, die zijn ideologie gebaseerd heeft op een oppervlakkige en letterlijke benadering van de heilige islamteksten. Shaykh Al-Yaqoubi verschaft authentieke citaten en bewijzen die de beweringen van ISIS vernietigen.

Op de vraag voor wie dit boek relevant is, antwoordt Mohamed Ben Hammouch: “Dit boek is een aanrader voor iedereen: geïnteresseerden in de islam, professionals die zich bezighouden met het thema radicalisering, overheden, scholen, ouders en moslims zelf. Want het kan niet zo zijn dat een radicaliserende jongere je bewijzen uit de Qur’an voorlegt en dat jij met een mond vol tanden staat te kijken. Met alleen zeggen dat het niets met de islam te maken heeft, red je geen levens!”

Over de auteur

Shaykh Muhammad Al-Yaqoubi is een wereldberoemde islamitische geleerde op het gebied van theologie, jurisprudentie (fiqh), de Profetische overlevering (hadith) en een spirituele leider voor duizenden moslims in de hele wereld. De afgelopen vijf jaar is hij genoemd als één van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld. Shaykh Al-Yaqoubi is geboren in Damascus en werd vanaf jonge leeftijd onderwezen in de islamitische wetenschappen door zijn vader. Hij is afkomstig uit een geleerde familie die haar afkomst terugleidt tot de Profeet Mohammed (VZMH). Shaykh Al-Yaqoubi is auteur van diverse boeken in het Arabisch op het gebied van het islamitisch recht en de Profetische overlevering. Hij spreekt Arabisch, Engels en Zweeds en leest Frans en Duits.

 

Het boek is vanaf vandaag beschikbaar: kennishuys.com/boeken