PERSBERICHT


PERSBERICHT 13-10-2015

Lancering nieuw islamitisch boek Arrisala
De islamitische klassieker Arrisala, ofwel ‘de boodschap’, is eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar. Het is voor het eerst dat een islamitisch meesterwerk van dit kaliber en over een wezenlijk onderwerp naar het Nederlands is vertaald. Op maandagavond 19 oktober vindt in de Rotterdamse Essalam-moskee de boekpresentatie plaats.

Arrisala bespreekt het fundament van de islam en geeft een verdiepend antwoord op de centrale vraag ‘waarin gelooft de moslim?’. Verplichte kost dus voor iedere moslim, en niet-moslim die het fijne van de islamitische geloofsleer wil weten.

De Nederlandse uitgeverij ’t Kennishuys is gespecialiseerd in islamitische boeken. Arrisala is het derde boek dat onder beheer van deze uitgever wordt uitgegeven. De uitgave telt 300 pagina’s. Auteur is Abdullah Ibn Abi Zayd Al Qayrawani. Hij schreef dit meesterwerk op 17-jarige leeftijd in het jaar 938 (n. Chr.). Het boek wordt tot op de dag van vandaag onderwezen en behoort tot de verplichte literatuur in veel islamitische universiteiten.

Volgens Mohamed Ben Hammouch, een van de drijvende krachten achter ’t Kennishuys, heeft de moslimgemeenschap in Nederland en België lang gewacht op dit boek. “Klassieke werken in het Nederlands die diepgaand en tegelijkertijd laagdrempelig zijn, zijn er niet. Wij hebben getracht dit werk in een modern jasje te plaatsen door het op een toegankelijke manier aan de lezer uit te leggen.”

Imam Aarab, die dit boek heeft vertaald en uitgelegd, kijkt terug op een intensief proces. “Het vertalen en uitleggen van klassieke boeken is een grote verantwoordelijkheid. Het is een erfenis die met grote precisie en zorgvuldigheid behandeld moet worden.”

Het boek behoort sinds kort tot de verplichte literatuur op de Islamitische Universiteit Rotterdam. Ben Hammouch rekent erop dat meerdere opleidingsinstituten gaan volgen. “Onze verwachting is dat meer universiteiten en instituten in Nederland en België dit boek zullen omarmen. Overigens is deze uitgave niet alleen geschikt voor nieuwe moslims of geïnteresseerden in de islam. Juist ook voor de moslims die de islam van huis uit hebben meegekregen, is dit belangrijke stof om goed kennis van te nemen”.

Noot voor de redactie: voor interviewverzoeken met de auteur of met uitgeverij ’t Kennishuys, kunt u contact opnemen via info@kennishuys.com. E-mails worden binnen maximaal twee uur beantwoord.

Boekpresentatie Arrisala
Wanneer? Maandag 19 oktober 2015, 19.00-20.30 uur
Waar? Moskee Essalam, Vredesplein 7, 3074 SN Rotterdam
Let op: aantal plaatsen is beperkt (max. 70). Aanmelden kan hier.
Geïnteresseerden kunnen het boek op deze avond aanschaffen. Het boek kan nu al besteld worden, waarbij aangegeven kan worden of het boek opgehaald wordt tijdens de boekpresentatie of verzonden wordt per post. Meer info op: https://kennishuys.com/boeken/