team test

Elkhammar El Bakali

Als shaykh, faqih en gezaghebbende imam behoeft de heer Elkhammar...

Galal Ali Amer Al-Jihany

Ustadh Galal Ali Amer Al-Jihany is docent islamitisch recht en...

Sulayman (W.) van Ael

Sulayman Van Ael is in Nederland en België inmiddels een...

drs. Firdaous Oueslati

Firdaous Oueslati is afgestudeerd in zowel de Arabische taal- en...

Mhamed Aarab

De heer Aarab is opgegroeid in Rotterdam en heeft daar...

Prof. dr. Mohammed Ghaly

De heer Ghaly is sinds medio 2013 als professor Islamitisch...

drs. Hassan Barzizaoua

De heer Barzizaoua is beëdigd tolk en vertaler bij Lisaan,...

drs. Abdurraouf Oueslati

Abdurraouf Oueslati studeerde Arabisch en Midden-Oosten Studies aan de Universiteit...

drs. Mona Hegazy

Mevrouw Hegazy is beëdigd vertaler Arabisch – Nederlands en is...

Sabrin van Dam

Sabrin van Dam is een creatieve designer en illustrator. Na...

drs. Hanina Ajarai

Hanina Ajarai heeft Arabische taal- en letterkunde gestudeerd aan de...

Abdelmalik Simon

Abdelmalik Simon is geboren in België. Op 17- jarige leeftijd en...

Hanan Nhass

Hanan Nhass (1979) studeerde journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht....

Sonny Van Exaerde

Sonny Van Exaerde is geboren en getogen in België. Op 15-jarige...

Selim Saldiran

Selim Saldiran is een in Nederland geboren en getogen moslim....

Elkhammar El Bakali

Elkhammar El Bakali

Als shaykh, faqih en gezaghebbende imam behoeft de heer Elkhammar El Bakali geen introductie. Sinds eind jaren ’70 actief in Nederland en onder andere bekend als imam van Moskee El Islam te Den Haag en voorzitter van de Vereniging Imams Nederland. Op zijn brede en gedegen kennis en expertise wordt op internationaal niveau beroep gedaan. Faqih El Bakali heeft een actieve rol in meerdere internationale islamitische geleerdenraden. Zo is hij lid van de European Council for Fatwa & Research waar hij samen met shaykh Bin Bayyah, dr. Yousef Al Qaradawi en andere gewaardeerde geleerden onderzoek en religieuze uitspraken doet op specifieke onontgonnen thema’s die de moslimgemeenschap in Europa aangaan. Daarnaast is hij onder andere lid van de Internationale Federatie voor Islamitische Geleerden en actief binnen de Europese Raad van Marokkaanse Geleerden. De heer El Bakali is een veelgevraagde spreker op internationale conferenties en verzorgt inhoudelijke trainingen en cursussen voor imams in Nederland en daarbuiten. Binnen het team heeft hij de rol van supervisor, hij adviseert bij de selectie van boeken en stelt zijn internationale netwerk beschikbaar om ’t Kennishuys te helpen toegang te krijgen tot kwalitatieve kennisbronnen.

Galal Ali Amer Al-Jihany

Ustadh Galal Ali Amer Al-Jihany is docent islamitisch recht en islamitische grondslagen aan de Islamitische Universiteit Rotterdam. Ustadh Al-Jihany heeft een rijke en brede opleidingsachtergrond en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van islamitisch recht en hadithwetenschappen. Na zijn middelbare school in Libië is hij op zoek gegaan naar islamitische kennisbronnen en heeft hij zijn studiecarrière vervolgd in Jordanië, Egypte en Marokko. Met succes. Op het gebied van Islamitische Theologie & Logica heeft hij de ijaza (autorisatie, volmacht) behaald bij shaykh Saeed Foudah in Jordanië. Bij shaykh en imam Mohamed Ibn Alawi Al Maliki uit Saoedi-Arabië heeft hij de ijaza voor islamitische wetenschappen behaald. Bij shaykh en muhaddith Abdullah Ibn Saddiq Al Ghomari heeft hij meerdere ijazat (autorisaties, volmachten) met riwaya (ketting van overleveringen) behaald, waaronder voor de negen canonieke hadithboeken als Sahih Al Bukhari, Sahih Muslim, Sunan Abi Dawud, Muwatta’ Imam Malik en andere. Binnen het team levert ustadh Al-Jihany een belangrijke bijdrage aan de selectie van boeken en heeft hij een inhoudelijke adviesrol.

Sulayman (W.) van Ael

Sulayman Van Ael is in Nederland en België inmiddels een gevestigde naam. Na zijn bekering tot de islam op 19-jarige leeftijd is hij gaan reizen om zijn honger naar kennis te stillen. Gestart in Nederland en België en is vervolgens gereisd naar Sudan, Saoedi-Arabië, Jordanië en Marokko. In Jordanië was hij naast zijn studie Usul Addin aan de Zarqa University ook actief als imam en docent in meerdere moskeeën en instituten. De kenniscarrière van de heer Van Ael heeft hem veel opgeleverd, waaronder ijazat (autorisaties, volmachten) in de 14 Qur’anrecitaties, ijaza voor het meesterwerk Ihya’ ‘ulum addien van imam Al Ghazali en ijazat in de Maliki-, Hanafi- en Hanbali-fiqh. Met zijn mondelinge en schriftelijke beheersing van de Arabische en Nederlandse taal, naast het Frans en Engels, draagt hij intensief zijn steentje bij om de Nederlandse en Vlaamse moslimgemeenschap te voeden met klassieke en gedegen islamitische kennis. Dit doet hij onder andere vanuit het Qalam Instituut, waarvan hij oprichter en directeur is, vanuit de Islamitische Universiteit Rotterdam als docent Qur’anwetenschappen, als docent Islamopleiding aan de Erasmus Hogeschool Brussel en als imam verbonden aan Moskee El Mohsinien te Antwerpen. Zijn hoofdrol binnen het team is het vertalen van boeken over verschillende thema’s.

drs. Firdaous Oueslati

Firdaous Oueslati is afgestudeerd in zowel de Arabische taal- en letterkunde als in de Islamologie aan de Universiteit Leiden. Aansluitend daarop was zij gedurende enkele jaren verbonden aan diezelfde universiteit als docent en onderzoeker, waar zij onder andere verschillende wetenschappelijke artikelen publiceerde over het Islamitisch hoger onderwijs in West Europa. De Tunesische revolutie bracht haar naar Tunesië, waar zij zitting nam in de Constitutionele Assemblee, die de nieuwe grondwet van het land opstelde en ratificeerde in januari 2014, als één van de vertegenwoordigers van Tunesiërs woonachtig in het buitenland. Ook heeft zij meegewerkt aan de totstandkoming van het nieuwste woordenboek Arabisch-Engels, Engels-Arabisch dat onlangs is uitgegeven door Oxford University Press (augustus 2014). Thans werkt zij als vertaler, trainer en adviseur vanuit het door haar opgerichte Hikma Consultancy. Haar hoofdrol binnen het team is het vertalen van boeken over verschillende thema’s.

Mhamed Aarab

De heer Aarab is opgegroeid in Rotterdam en heeft daar de basisschool en het voortgezet onderwijs gevolgd. Na voltooiing van de Qur’anmemorisatie op 15-jarige leeftijd is hij naar Syrië afgereisd om islamitische wetenschappen te studeren. Enkele jaren daarna heeft Mhamed Aarab besloten zich te vestigen in het kennisbolwerk te Souss (Marokko). Daar heeft hij klassieke en gedegen islamitische kennis opgedaan. De heer Aarab is als docent Islamwetenschappen verbonden aan de Islamitische Universiteit Rotterdam. Naast zijn docentschap verzorgt hij veel trainingen en cursussen bij verschillende opleidingsinstituten in Nederland en België. Binnen het team heeft de heer Aarab de rol van inhoudelijke meelezer en auteur. Boeken die hij onder andere heeft geschreven zijn Arrisala en Halal. Momenteel schrijft hij aan meerdere werken die ‘t Kennishuys de komende periode zal uitbrengen.

Prof. dr. Mohammed Ghaly

De heer Ghaly is sinds medio 2013 als professor Islamitisch Recht en Biomedische Ethiek verbonden aan de Hamad Bin Khalifa University te Qatar. Hiervoor was hij in Nederland assistent professor Islamitische Studies bij de Universiteit Leiden. Vanuit die rol heeft Mohammed Ghaly op islamitisch vlak actieve maatschappelijke en wetenschappelijke bijdragen geleverd. Zijn studiecarrière is in Egypte begonnen waar hij in 1999 cum laude is afgestudeerd aan de Al-Azhar University te Cairo. In 2002 heeft hij de master Islamitische Studies aan de Universiteit Leiden cum laude afgerond. Aan die laatste universiteit is de heer Ghaly in 2008 ook gepromoveerd op het onderwerp Islam en Handicaps. Professor Ghaly heeft binnen het team de rol van meelezer en hij stelt tevens zijn internationale en academische netwerk beschikbaar voor ‘t Kennishuys.

drs. Hassan Barzizaoua

De heer Barzizaoua is beëdigd tolk en vertaler bij Lisaan, docent Arabisch en Islam aan de Hogeschool Inholland en de drijvende kracht van Al-Ghazali Academie. De Nederlandse en Arabische taal beheerst Hassan Barzizaoua in woord en schrift vloeiend. In 1999 is hij afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht voor de opleiding Arabisch, Nieuw-Perzisch en Turkse Talen en Culturen. Daarnaast heeft hij onder andere een tolk- en vertaalopleiding genoten en heeft hij de wettelijke bevoegdheid om als beëdigd tolk en vertaler (ver)taaldiensten in het Arabisch te leveren. Naast zijn vertaalervaringen heeft de heer Barzizaoua ook ruime islamitische kennis. Binnen het team heeft hij de rol van meelezer en vertaler van boeken over verschillende thema’s.

drs. Abdurraouf Oueslati

Abdurraouf Oueslati studeerde Arabisch en Midden-Oosten Studies aan de Universiteit van Leiden. In 2007 rondde hij zijn studie cum laude af. Daarna gaf hij enige tijd colleges Arabisch en islamwetenschappen aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Antwerpen. In 2010 richtte hij zijn eigen vertaal- en adviesbureau op. Via zijn bureau raakte hij betrokken bij meerdere vertaalprojecten van religieuze, literaire en academische aard. Zijn hoedanigheid van adviseur bracht hem als onderhandelaar naar Tunesië. Daar resulteerde zijn succesvolle bemiddeling voor de academische uitgeverij Brill in de sluiting van samenwerkingscontracten met de Nationale Bibliotheek en het Nationale Centrum voor Vertaling. Op dit moment is hij bij diezelfde uitgeverij projectmanager van de prestigieuze Encyclopaedia of Islam Three. Zijn hoofdrol binnen het team is het vertalen van boeken over verschillende thema’s.

drs. Mona Hegazy

Mevrouw Hegazy is beëdigd vertaler Arabisch – Nederlands en is als docent Arabisch verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Amsterdam University College. Na haar middelbare school in Amsterdam heeft ze een paar jaar in Egypte gestudeerd aan de Mansoura University. De basis voor haar beheersing van de Arabische taal heeft ze daar gelegd. Daarna heeft ze haar studie vervolgd aan de Vrije Universiteit. Na voltooiing van haar studie aan de VU heeft Hegazy zowel de bachelor als de master Arabische Taal & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam gedaan. Naast deze werkzaamheden is zij editor voor het kwartaalmagazine Anti wa Anta voor moslimkinderen van Al Nisa. Binnen het team houdt mevrouw Hegazy zich hoofdzakelijk bezig met het thema kinderboeken.

Sabrin van Dam

Sabrin van Dam is een creatieve designer en illustrator. Na haar Atheneum heeft ze Mode-illustratie & Styling gestudeerd aan de kunstacademie in Breda en daarna de studie Visuele Communicatie aan de kunstacademie Minerva te Groningen gevolgd. Naast de kunstacademie heeft Van Dam aan Inholland de Pabo gedaan en in de periode 2002-2009 op diverse islamitische basisscholen als leerkracht gewerkt. Op haar twintigste is mevrouw Van Dam bekeerd tot de islam. Haar reizen naar verschillende islamitische landen hebben haar een tijd in Libanon laten vestigen. In Libanon heeft ze als designer voor Takbir gewerkt en als haute couture voor Melyssa Styles. Gedurende haar verblijf in Libanon heeft ze ook reportages gemaakt voor een lokaal televisiestation en als grafisch vormgever en interieur designer verschillende opdrachten gedaan. Terug in Nederland heeft ze als illustrator aan lesmateriaal gewerkt voor de ISBO en SLO, waaronder illustraties voor kinderboeken. Van Dam heeft als designer voor Maternity Styles bij Esprit gewerkt en voor Jomo Fashion als designer en grafisch vormgever van kinderkleding. Van Dam spreekt Engels, Duits, Frans en Arabisch. Binnen het team heeft Van Dam de rol van illustrator en designer van met name kinderboeken.

drs. Hanina Ajarai

Hanina Ajarai heeft Arabische taal- en letterkunde gestudeerd aan de universiteit Leiden. Na haar afstuderen heeft ze als journalist en redacteur gewerkt voor onder meer nrc.next. In 2006 bracht zij het boek Land van werk en honing uit, dat zij samen met Marjolijn van Heemstra schreef. Het boek is een verzameling migratieverhalen van Marokkaanse vrouwen in Nederland. Ook hun dochters komen aan het woord en laten zien wat er in een generatie is veranderd. Hanina werkt nu parttime bij Zaman Vandaag, een weekkrant gericht op nieuwe Nederlanders. Het is de Nederlandse editie van de grootste betaalde krant in Turkije, Zaman. Binnen het team heeft Hanina de rol van taalredacteur.

Abdelmalik Simon

Abdelmalik Simon is geboren in België. Op 17- jarige leeftijd en na de middelbare school, niet lang zijn bekering, vertrok Abdelmalik in 2004 naar Syrië om de Arabische taal en de basisfundamenten van het geloof te leren en in 2005 begon hij aan de lerarenopleiding voor hoger onderwijs in Gent. Het getuigschrift van pedagogische bekwaamheid behaalde hij in 2008.

Naast zijn werk als leerkracht islamitische godsdienst heeft hij de opleiding islamwetenschappen en Arabisch voor hoger onderwijs aan het Islamitisch Europees Instituut te Brussel gevolgd. Met deze opleiding heeft hij diepere kennis van de islamitische wetenschappen gedaan. De zoektocht naar kennis opdoen kent voor Abdelmalik vooralsnog geen grenzen. Na de opleiding in Brussel succesvol te hebben beëindigd, is hij verder gaan studeren aan de Islamitische Universiteit Rotterdam om diepere kennis op te doen in de islamitische jurisprudentie en haar vertakkingen. Naast deze academische studies, heeft Abdelmalik ook via de traditionele en klassieke wegen islamkennis opgedaan waar hij voor verschillende wetenschappen ijazat heeft behaald.

Binnen het team van ’t Kennishuys heeft Abdelmalik op dit moment de rol van vertaler.

Hanan Nhass

Hanan Nhass (1979) studeerde journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Na haar afstuderen werkte zij als journalist bij o.a. dagblad Trouw. Om haar maatschappelijke betrokkenheid beter vorm te kunnen geven in haar werk, maakte Hanan in 2005 de overstap naar communicatie. Tijdens haar werk voor een internationale NGO waarbij ze zich specialiseerde in communicatie op het terrein van mensenrechten, rondde Hanan de opleiding Marketing Communicatie NIMA B af. Thans werkt Hanan voor een kennisinstituut dat gespecialiseerd is in sociale vraagstukken.

Binnen het team van ’t Kennishuys heeft Hanan op dit moment de rol van taalredacteur.

Sonny Van Exaerde

Sonny Van Exaerde is geboren en getogen in België. Op 15-jarige leeftijd is hij bekeerd tot de islam. Na zijn middelbare school is hij op 18-jarige leeftijd gaan reizen, met als doel: kennis over islamitische wetenschappen vergaren. Zijn kennisbestemmingen zijn naast België en Nederland onder andere Egypte, Saoedi-Arabië, Frankrijk en Turkije. Gedurende deze reizen heeft hij mogen genieten van zowel theoretische als praktische deskundigheid van grote geleerden als shaykh dr. Ayman Rushdi Suwayd, shaykh Mohammed Mujir Al Khatib Al Hasani, shaykh Mohammed Bassam Al Hijazi en anderen. Het opdoen van kennis is voor de heer Van Exaerde een voortdurende reis.

De heer Van Exaerde bestudeerd(e) verschillende islamitische wetenschappen, maar zijn voorliefde heeft hij voor Hadith-wetenschappen. Hier is hij actief mee bezig, niet alleen als vertaler en auteur van verschillende werken, maar ook als inspirerende docent. Momenteel is de heer Van Exaerde docent islam in het secundair onderwijs en docent bij de Islamitische Faculteit van Europa te Gent. Bij dit laatste instituut doceert hij Hadith-wetenschappen en geloofsleer. De heer Van Exaerde heeft meerdere ijazat behaald, waaronder van shaykh dr. Ayman Rushdi Suwayd voor meerdere Hadith-collecties.

Binnen het team van ’t Kennishuys vervult de heer Van Exaerde de rol van vertaler, auteur en meelezer.

Selim Saldiran

Selim Saldiran is een in Nederland geboren en getogen moslim. Op jonge leeftijd is hij parallel aan zijn basis- en middelbare school begonnen met het vergaren van kennis. Begonnen in Nederland bij lokale docenten en vervolgens naar Turkije vertrokken om het opdoen van islamkennis te versnellen. Na een stevige basis in Turkije te hebben neergezet, heeft hij in Nederland de opleiding Islamitische Theologie gevolgd aan de Islamitische Universiteit Rotterdam die hij inmiddels met succes met heeft afgerond.

De heer Saldiran studeert momenteel in Istanbul bij verschillende geleerden. Daar is hij verdiepende en diepgaande kennis aan het opdoen in vakken als Arabische morfologie, syntaxis, spraakkunst (al balagha), logica, aqida (geloofsleer), usul al hadith (fundamenten van de Hadith-wetenschappen), usul al fiqh (fundamenten van jurisprudentie), Hanafi-fiqhTafsir (Qur’an-exegese) en andere wetenschappelijke vakken. Leraren waar hij les van krijgt of heeft gekregen, zijn onder andere shaykh Galal Al Jihany, shaykh Mohamed Wa’il Al Hanbali Al Hanafi, shaykh Ahmed Ibrahim en anderen. Ook heeft hij van meerdere docenten ijazat ontvangen in verschillende boeken.

De heer Saldiran is één van de talentvolle teamleden van ’t Kennishuys. Binnen het team vervult hij de rol van vertaler.